A tél típusú nő

Múlt hétvégén már majdnem tavasz volt, ezért gondoltam, még januárban gyorsan írok nektek a tél típusról!

Hogy milyen az igazi tél típus?

Olyan igazán dívás, de természetesen ez a típus is többféle lehet.

Először általában mindenkinek Hófehérke jut eszébe.

Bőre fehér, mint a hó, arca piros, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

A tél is keveredhet a nyárral, a tavasszal és az ősszel is.

Itt is, mint ahogy az ősz típusnál is leírtam, többféle altípus létezik. Az ősz típussal ellentétben a tél típusnál nincsenek meleg árnyalatok, vöröses, bronzos csillogás. Vannak viszont határozott színek, nagy kontrasztok, ezért egy fekete fehér fotón is nagyon jól tud mutatni. Olyan mint a téli tájban, ahol a hó fehér, a fenyőfa üde zöld, a tiszta égbolt hűvösen kék, mindezt megfűszerezve a mindent átható hideg fagyos csillogásával.

Bennem leginkább a tél dominál.

A bőr színe általában fehér tényleg mint a hó, lehet enyhén szürkés-kékes, nehezen barnuló, inkább mindig leégő, kivéve ha mediterrán típus, mert akkor könnyen és gyorsan barnul.

A haj élénk főleg, ha sötét, olyan mint például Courtney Coxé, de lehet a tél típus szőke is, olyan jegesen szőke, mint Meryl Streep.

Leginkább az ezüst és fehérarany ékszerek állnak nekik jól, nyugodtan lehetnek benne kövek is, ezzel ékesítik leginkább a tél típust.

Mindenképp viseljen élénk színeket, mert azok kiemelik a bőr színét, a fogak fehérségét, a haj életerejét. A 2018-as év tavaszi Pantone színei közül ajánlanám az ultra violát (nézd meg “itt”), a koktélparadicsom pirosat és az arcadia hideg tónusát.

Ez az a típus, akinek rendkívül jól áll a fekete és a fehér is. Egy egyszerű fekete pamut ruha egy hosszú ezüst lánccal és egy élénk rúzzsal kitűnő választás!

Híres tél típusok:

Audrie Hepburn, Jamie Lee Curtis, Catherina Zeta Jones, Demy Moore, Meryl Streep, Eva Longoria, Liv Tyler, Halle Berry, Anne Hathaway.

Smink:

Szinte elég csak kiemelni a szépségét, de azt határozottan.

Ne bronzosítsunk, ne barnítsuk a bőrt! Rózsás alapozót használjunk.

Jól áll neki a fekete tusvonal vagy a füstös szem. De ha épp nem szeretné ennyire hangsúlyozni a szemét, akkor használhat hideg,  szürkésbarna vagy antracit szürke szemceruzát is, vagy kitűnően lehet árnyékolni a szemhéjpúderek erősebb változatával, használhat feketén kívül lilát, jeges rózsaszínt, kéket, szürkét, zöldet.

A pirosító lehet enyhén lilás rózsaszín. A rúzs lehet nyugodtan élénk, üde. Pink, piros, fukszia vagy málna színű.

Ezzel a sorozattal legközelebb tavasszal jelentkezem 🙂