Bőrtípusok 3.rész – A zsírhiányos bőr

Mindig bogarászok képeket a bejegyzésekhez, persze jogtisztákat. Ma a legtöbb képen a nők bőre retusálva van. Hiába múlt el már 40 éves, a sztárokon sehol sincs ránc… Egy olyan képet sem találtam, ahol mondjuk egy 40 körüli nő felvállalná az apró ráncait.

A bejegyzéshez feltett képek kicsit csalókák lehetnek, mert már 30 éves kor után megindulhat a zsírhiány, s ezzel egy időben a ráncok kialakulása.

Hogy milyen is a zsírhiányos bőr?

Hiszem, hogy zsírhiány nem létezik vízhiány nélkül. A faggyúzsír termelődése csökken ezeknél a bőröknél és a szaruképzés folyamatába is zavar áll be, így a szaruzsír sem tudja zsírozni, hidratálni a bőrfelszínt. Ezek a bőrök egyértelműen szárazak, érdes a tapintásuk, a pórusaik zártak, nincsenek pattanások, néhol esetleg egy-két mitesszer előfordulhat. Matt, fénytelen, de érzékenysége miatt könnyebben kipirosodhat, zsírtartalma és rugalmassága csökkent.

Mire van szüksége a zsírhiányos bőrnek?

Táplálásra!

Ahhoz, hogy a tápanyagok jól be tudjanak szívódni, jól elő kell készíteni ezt a bőrtípust, mert a felszínen lévő száraz szarusejtek miatt nehezen tud bejutni a hatóanyag.

Letisztításhoz növényi olajos arctejet használjunk, s a rendszeres arcradírozás is nagyon fontos.

Tápláljunk kívülről és belülről! Vízzel és zsírral!

Tényleg próbájuk meginni a megfelelő mennyiségű folyadékot minden nap. Használjunk értékes növényi olaj tartalmú kozmetikumokat, lehet ez egy táplálóbb arckrém vagy arcolaj. Arcolaj alá mindig permetezzünk aromavizet, mert a száraz bőrre felvitt olaj kiszáríthatja a bőrt.

Leírok nektek néhány tápláló olajat, (a teljesség igénye nélkül) ha ezeket találjátok összetevőként az arcolajotokon vagy krémeteken, akkor az nagy valószínűséggel jól fog táplálni.

  • Búzacsíra olaj ( Triticum Vulgare ): A, E, F vitamint tartalmaz, lassítja a bőr öregedési folyamatait.
  • Argán olaj ( Arganum Spinosa ) : a benne található polifenolok adják sejtvédő hatását, de ezen kívül nedvesség megkötő hatása is van.
  • Ligetszépe olaj ( Oenothera Biennis ) : linolsav és gamma-linolénsav tartalma miatt antioxidáns, öregedésgátló és revitalizáló hatású.
  • Szilvamagolaj ( Prunus Domestica ) : a marcipán illatú nagy kedvenc. Jól felszívódik, ezért a mélyebb rétegekben is remekül hidratál és táplál. Magas az olajsav tartalma. Igazán selymes tapintású lesz tőle a bőr.n

Milyen kezeléseket ajánlanák a zsírhiányos bőrre?

Mindig olyat, amire éppen vágyik a bőr!

Hydroabráziót, az elhalt hámsejtek eltávolítására, a felszívóképesség fokozására.

Elektroporációt a hidratáció fokozására, hatóanyag bejuttatásra.

Rádiófrekvenciát, ha nem túl érzékeny a bőr, az arckontúrok emelésére.

Masszázst, az élettani folyamatok serkentésére, fokozza a vér és a nyirokkeringést, elősegíti a sejtek tápanyag felvételét.

Remek jó pakolásokat, mely alatt nyugalom van, és így kicsit ki lehet lépni a stresszes hétköznapokból.

Sima, feszes, élettel teli bőrt!

Orsi