Baba – Mama rovat I. rész

Pocakos dolgok

Egyre több a várandós vendég kérdezi, hogy mi tesz jót a pocak bőrének, hogyan ápolja, hogy ne alakuljanak ki striák a várandósság alatt, ezért egy baba- mama ápolási sorozatot fogok írni a blogomban.

A mai, ezzel kapcsolatos első bejegyzésem a mamaápolásról szól.

Fontosnak tartom, hogy a várandósság alatt a bőrt ugyan olyan gondossággal ápoljuk, mint ahogy majd a kisbabát fogjuk, kemikáliáktól mentesen, természetes anyagokkal. Természetesen itt előhívjuk a növényi olajokat, virágvizeket, illóolajokat.

Ajánlott minden nap kétszer bekenni a pocakot bőrrugalmasító krémmel, így megelőzhető a striák kialakulása. Ne feledkezzünk meg a mell és a comb területéről sem! A megfelelő eredmény eléréséhez fontos a rendszeresség. Legkésőbb a 20. héten kezdjünk bele a kezelésbe, mert akkor már jobban fog növekedni a gyermek, így a has térfogata is növekszik.
image

Sokszor felvetődik a kérdés, hogy milyen területekre érdemes figyelni még, az egyik ilyen a gáti szakasz rugalmasítása.

Ennek a területnek a rugalmasítását érdemes a szülés előtti 6. héten elkezdeni, egy olyan olajkeverékkel, ami táplálja, rugalmasítja azt, az erre alkalmas olaj tartalmazhat például makadámdió és/vagy édesmandulaolajat és értékes illóolajokat. Ajánlott minden nap alkalmazni.

Amit még az alhasra kenhetünk:

A mindennapi stressz miatt a haskeményedés enyhítésére is biztonsággal lehet alkalmazni lazító hatóanyag tartalmú készítményeket, ami jó ha tartalmaz levedulát, majorannát esetleg tárkonyolajat.

Esténként finoman kenjük be vele az alhas területét, pihenjük enyhén magasabbra helyezett lábakkal, fogyasszunk egy gyengéd citromfű teát (várandósság alatt óvatosan kell bánni a gyógynövényekkel, de napi egy citromfű teát nyugodtan el lehet fogyasztani).

A következő rész a szülést, születést elősegítő olajokról fog szólni.