Angi tippjei

Sziasztok 🤗 Arra gondoltam,hogy hozok nektek néhány témát ami sokunkat érint a mindennapokban.

Az első téma a szőrbenövés lesz.

Mit tehetsz ellene? 

Használj bőrradírt!

A szőrszálak azért nőnek be a bőröd alá, mert az elhalt hámsejteket nem távolítod el, így tulajdonképpen bent ragadnak,mert gyantázás során a szőrök egyre gyengülnek és ezért nem tudják átszúrni a bőrt. Ezért, miután legyantáztad, epiláltad, borotváltad a kérdéses részt, érdemes bőrradírral átdörzsölni a felületet ugyanúgy, mint amikor az arcodat ápolod. Ha a műveletet hetente egyszer elvégezed, akkor nem fenyeget a benövés veszélye. És nem is kell ezért messzire menned, ha egy kis olajba cukrot vagy sót teszel az is tökéletes. Pluszban adhatsz hozzá kókuszreszeléket is és olajokból is választhatsz táplálóbbat is.

Ha már nagyon gyulladt és fájdalommal is jár, használj párakötést!

Amire szükséged lesz: bőrpuhító, természetes növényi olajat tartalmazó kenőcs, steril gézlap, folpack, olló és bőrbarát ragtapasz. Van, aki másféle kenőcsöt használ (pl. a gyógyszertárban kikérhető Burow kenőcsöt vagy jó minőségű zsíros körömvirág kenőcsöt), a lényeg, hogy egyszerű, kellően zsíros kenőcs legyen.

Fertőtlenítsd le az adott területet,melegvizes gézlapra kend rá a kenőcsöt majd tegyél rá folpackot,erre száraz gézlapot és ragaszd le.

Illetve nagyon fontos,hogy olyan kozmetikust válasszatok aki nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre. Steril eszközökkel végezze az összes kezelést, illetve aki a gyantázások alkalmával előtte és utána is lefertőtleníti a bőrt. 

Mi a Pandhy’s előkezelőjét használjuk előtte,ami ezüst-kolloidot tartalmaz(a legszélesebb hatásspektrumú természetes fertőtlenítőszer), gyantázás után pedig szintén fertőtlenítjük a bőrt,a nyugtató krémben pedig almaecet van.(gyulladáscsökkentő, nyugtató, hámregeneráló)

Mindenkinek szőrbenövés mentes lábakat tavaszra!

Angi