Párologtatás télen

Először írnék egy picit arról, hogy milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy otthonunkban vagy a munkahelyünkön párologtatni tudjunk.

Első és legfontosabb az, hogy mit fogunk párologtatni.

Természetesen illóolajat, ami legyen 100%-osan természetes eredetű, bevizsgált, oldószer mentes. Az oldószer mentesség azért is fontos, mert ha alkoholt vagy növényi/ásványi olajat tartalmaz, akkor az károsíthatja a párologtató szerkezetünket, diffúzorunkat.

Akkor lássuk, hogy mi is az a diffúzor.

Egy ultrahangos párologtató készülék, mely rendkívül biztonságos felhasználást tesz lehetővé, miközben a környezetünkbe porlasztja az illóolajokat.

Előnyei:
  • nincs nyilt láng felhasználás közben
  • nem kell felügyelni
  • elektromos hálózatról tudjuk üzemeltetni

Kétféle diffúzort különböztetünk meg, a vizest és a szárazat.

Úgy érdemes választani, hogy meg kell nézni a használni kívánt helységben a páratartalmat.

Ha magas a páratartalom és mérsékelten van lehetőség szellőztetni, akkor a száraz diffúzort ajánlom, amibe csak magát az illóolajat kell beletenni és azt porlasztja a készülék.

Ha alacsonyabb a páratartalom, szárazabb a levegő, akkor a nedves diffúzorokat ajánlom. Itt először a vizet tesszük bele a diffúzorba, majd ebbe fogjuk bele cseppenteni az olajat, így vízgőz jön létre és ez kerül a levegőbe.

Milyen illóolajokat érdemes télen párologtatni?

Többfélét is lehet.

Párologtathatunk megelőzés miatt, erre a Panarom Immunarom eszenciáját ajánlanám. Ez egy immunerősítő olajkeverék, mely egyben fertőtlenít is. Megtalálható benne az erdeifenyő, a teafa. a madagaszkári kámforfa és a niaouli illóolajok.

A nyugodt alvás érdekében biztonsággal használhatjuk az Téli álom illóolaj keveréket, melynek főbb összetevői a következők: pacsuli, madarin, mirha ylang-ylang. Gyerekeknek pedig a Mesélő Hold keveréket, mely segít álomba repíteni őket a mandarin, a narancs, a kamilla, a levendula és a szantál illóolajok szinergikus hatásával.

Az ünnepre való készülődéshez az Advent és a Boldog karácsony keverékeket ajánlanám, ezek olyan igazi lélekmelengető, hangulat teremtő jóságok.

Mindig lélegezzünk mélyeket, főleg, ha tiszta, szmogmentes helyen járjunk. sose csak pihegjünk a rendes légzés helyett!

 

Illóolajok, diffuzorok és sok érdekes információt itt találsz: https://www.panarom.hu