Mi a közös a napfényben és a dohányzásban?

A mai napsütésben a dohányzásmentes világnapon eszembe jutott egy rövidke cikket írni ennek a két dolognak a bőrre gyakorolt hatásáról.

Sokan nem tudják de az első és legfontosabb öregedésgátló kozmetikumok a fényvédők!!!

Természetesen szüksége van a bőrnek és a szervezetnek napfényre a d vitamin szintézis miatt, de napozásra egyáltalán nincs szüksége.

Amennyiben túl sokat napfürdőzünk a bőr is sokkal hamarabb öregszik, kiszárad, előjönnek a ráncok, öregségi foltok. Mivel a napfény csökkenti a kollagén és elasztikus rostok termelődését, fokozza a szabadgyök képződést, ezért a bőr rugalmassága is nagy mértékben csökken.

Napvédős arckrémet akár egész évben lehet használni. Nagyon fontos itt megemlíteni, hogy alaposan és megfelelő mennyiségű krémmel kell bekenni a bőrt. Majd ha ez jól beszívódott, jöhet rá a következő napi rutin pl. alapozó vagy CC krém.

Nyáron a fényvédő krém mellett én mindenképp javaslok egyéb fizikai fényvédelmet is, mint pl. a kalap, a hosszu ujjú ing, a napszemüveg(hogy ne is hunyorogjunk), és figyeljünk oda, hogy 9-16 óráig semmiképp ne tegyük ki bőrünket direkt napfénynek.

Fontos, hogy vezetés vagy séta közben is be legyetek kenve!

Dohányzás

Én naívan azt gondoltam, hogy mivel már egyre egészség tudatosabban élünk, ezért a dohányzók száma csökkent.

De ma reggel a dohányzásmentes napon azt hallottam a rádióban, hogy hazánkban kb. 4%-kal emelkedett a dohányzó nők száma.

Sajnos a dohányzástól nem csak a bőröd lesz szürke; üdeségét, hamvasságát elvesztett, hanem a belső légúti szerveid is.

A dohányzás olyan a bőrödnek és a szervezetednek, mintha egy égő, füstölő lakásban lennél és ezt naponta szinten tartanád. Érzed ahogy a füsttel teli szobában fuldokolsz? Épp ezt érzi a bőröd is. Nem kap levegőt, elszürkül, fakó lesz.

Arról nem is beszélve, hogy az ajak feletti mimikai ráncok sokkal hamarabb jelennek meg és mélyülnek el.

Amikor eljössz hozzánk, mi erőteljesen megtámogatjuk hatóanyagokkal a bőrödet, de a teljes siker és a kezelés eredményének fenntartása  érdekében rád is szükség van!

Napozz mértékkel reggel és este és me dohányozz! Ennyivel is rengeteget tehetsz a bőrödért!

Szép napot!

Orsi