Valami új

Kedves Vendégeink!

Úgy éreztük, hogy ideje előrukkolnunk valami újjal. Szeretnénk nektek bemutatni sok szeretettel pár szóval a legújabb termékcsaládunkat, illetve arra gondoltunk, hogy pár fogalmat, hatóanyagot is megismertetünk veletek amivel találkoztok majd a kezelések során.

Először is az egyik legfontosabb tényező, hogy miért jutott eszünkbe új terméket behozni.

Imádjuk a relaxálós rituálékat, de az a helyzet, hogy Orsi ráncosodik, így a bőrének szüksége van valami extra, high tech hatóanyagra, ezért elkezdtünk új, innovatív termékek után kutatni. Továbbra is fontosnak tartottuk, hogy “tiszta” anyagokat használjunk. Ezért a termékek természetesen nem tartalmaznak kőolaj származékokat(pl.:paraffinolaj) vagy a bőrt túltisztító (pl.: sodium lauryl sulfate), és egyéb nem bőrbarát anyagokat.

Először a cégről:

Ez egy 2006-ban alakult magyar startup. Spanyol és magyar vegyésszel, kozmetikai gyógyászatra, kutatásra és fejlesztésre specializálódott, mely komplex intelligens peptid koncentrátumokat állít elő. Hatóanyagai dermatológiai és tudományos kutatásokkal alátámasztott, magas koncentrációjú hatóanyag kombinációkon alapulnak.


Egy kicsit az összetevőkről:

A peptidek valójában fehérjetöredékek, amelyek aminosavakból állnak. Ezek, amikor összekapcsolódnak, akkor amino-peptideket hoznak létre, aztán a peptidek összekapcsolódásából születik meg a fehérje.

A peptidek a kollagén és az elasztin rostok építőkövei a bőrben. Talán a legismertebb fehérje típus a kollagén peptid, ez a bőr dermisz rétegében található.

A peptidek képesek javítani a szövetek feszességét és rugalmasságát. Rengeteg fontos enzim és hormon építőkövei. Ezentúl elősegítik a szövetek helyreállítását és a kollagén termelését is serkentik, ezzel elősegítve a gyógyulást.

Megemlítenék a teljesség igénye nélkül néhány érdekes hatóanyagot:

További érdekes hatóanyagok:

•Methylene blue: A Marylandi Egyetem kutatói 2017-ben tették közzé ennek a szuperoxidánsnak a hatását. Majd 2 hónapra rá a Mesotica bele is tette termékeibe. Akár 8-24 órán belül visszaállítja a bőr védekező rétegének mechanizmusát, öregedésgátló, hosszan hidratál.

•Argirelox: 2014-ben a hamburgi In-Cosmetics gálán TOP 10 anti aging termékek között bronz fokozatú díjban részesült ránctalanító hatása miatt.
•Argireline: A botox molekulaszerkezetéhez hasonló, de annál kisebb molekulájú, így már nem mérgező és a bőrbe felszívódni is képes hexapeptid, amely megakadályozza az acetilkolin kibocsátást, ezáltal gátolja az izom összehúzódásait.

•Leuphasyl: az ideg és izom közötti információcsere blokkolásával éri el az izom lazulását, és ezzel közvetve a ráncok kisimulását.

•Syn-ake: A templomi vipera mérgének szintetikus, kisebb molekulájú és már nem mérgező változata, megakadályozza a receptorokat az acetilkolin felvételében, ezáltal gátolva a mimikai izmok összehúzódását.

•SNAP-8: meggátolja az ingerület-továbbítást, ezzel gátolva az izommozgást.

•Collaxyl: kiváló bőrregeneráló, jól alkalmazható a hegkezelésben. A hám-irha határon fejti ki a hatását.

A Mesotica sok termékében megtalálható a hialuronsav, ami sajnos már elég elcsépelten hangzik, de nagyon nem mindegy a minősége és a mérete a beszívódás miatt. Ez itt egészen pici formában van jelen ami lehetővé teszi a bőrbe jutást.

Manapság nagyon népszerű lett a hialuronsav, szinte mindenki találkozott már a nevével, de tulajdonképpen mi ez?

A szervezetünkben természetesen is megtalálható poliszacharid molekula. Híresen jó vízmegkötő anyag, az összes szövetben megtalálható és biztosítja azok megfelelő rugalmasságát, valamint az ízületi porcok terhelhetőségét, a porcfelszínek csúszását és a bőr rugalmasságát is.

A fiatal, egészséges bőr bővelkedik a hialuronsavban, de a kor előrehaladtával bőrünk egyre kevesebbet termel, a meglévő hialuronsav mennyisége pedig csökken,ezért fontos nagyon a pótlása.

Gyakran találkozunk a karbonsavakkal a termékekben. Az alfa-hidroxi-karbonsavak(AHA:almasav,borkősav,citromsav) másnéven gyümölcssavak, a béta-hidroxi-karbonsav(BHA-szalicilsav) és a poli-hidroxi-karbonsavak (PHA:glükonolakton,laktobionsav) a hámlasztó kezelések során bukkannak fel.

Viszont nem mindegy,hogy milyen koncentrációban használjuk. Kisebb töménységben nem mindegyik sav okoz hámlást, akár még érzékeny bőrön és nyáron is lehet alkalmazni. Sejtmegújító, bőrszerkezet javító, antioxidáns, hidratáló hatással bírnak.

Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket, hamarosan írjuk a következő cikket, itt már nem általános információkat tudhatsz meg hanem a termékeket is bemutatjuk.

Legközelebb a lemosókra fogunk egyesével kitérni illetve a tonikokra és azt is eláruljuk,hogy milyen szállító rendszeren  keresztül jutnak be a hatóanyagok a bőr mèlyebb rétegeibe.

Ugye már vàrjátok? 😉

Én nagyon vártam és várlak majd titeket a kezelésekre februártól!

Ölelés,

Angi