Angi tippjei – Folyadékbevitel fontossága

Iszol eleget?

A másik nagyon fontos dolog a vízfogyasztás. Télen hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni erről az igen fontos dologról, hiszen nincs hőség és nem kívánja úgy a folyadékot a szervezetünk. 

Pedig nagyon sokféleképpen jelez nekünk a testünk,hogy szomjas(szédülés,fejfájás és nem tudok elmenni amellett sem,hogy a bőrünk mennyire kiszárad!!)

Napi 2-2,5l folyadék bevitel lenne az optimális.

•Az iskolában és tanulás közben: a mentális teljesítményt erősen befolyásolja hidratáltsági állapotunk. Egész nap legyen kéznél folyadék, amit legegyszerűbben úgy tudunk biztosítani, ha már reggel bepakolunk saját vagy gyermekünk iskolatáskájába egy-egy palack vizet, illetve egy-egy gyümölcsöt.

•Autó vezetése közben: a fáradékonyságon felül éberségünk is csökkenhet a dehidratáltság következtében, így mindent meg kell tennünk ennek elkerülése érdekében.

•Sportolás, mozgás alkalmával: a fizikai aktivitás során több vizet veszítünk a fokozott verejtékezés következtében, ami a hőségben végzett kültéri sportoknál még jelentősebb. Sportolás, mozgás előtt 1-2 órával igyunk meg kb. 0,5 liter ivóvizet, ásványvizet és lehetőség szerint sportolás közben is – főként 45 percet meghaladó mozgás esetén –igyunk 1-1 kortyot.

 •Munkahelyen:Mindig helyezzünk irodai asztalunkra egy 1,5 literes vizet, ásványvizet, és gondoskodjunk róla, hogy nap végére kiürüljön az üveg.

Reggel vigyünk szeletelt idénygyümölcsöt vagy zöldséget magunkkal, így még többet tehetünk vízfogyasztásunkért.